Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/woothemes-sensei/includes/class-sensei.php on line 926

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/unyson/framework/core/components/extensions/manager/class--fw-extensions-manager.php on line 3657

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 256
Храна за двама | Маги Пашова - програми

Получи безплатен достъп

Регистрирай се и получи достъп до избрани видеа от програмата напълно безплатно!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Всяка бъдеща майка мечтае за лека бременност и здраво бебе. Пълноценното хранене е важен фактор за постигане и на двете. Тази лесна за следване практична програма е създадена да ви улесни в избора на подходящи храни и съставяне на вашето лично меню, с което да се чувствате отлично и да осигурите всички необходими хранителни вещества за себе си и за вашето бебе!

Въпросите, които вълнуват всяка бъдеща майка и техните отговори, предоставени от топ експерти

Какво получавате?

 • 20 видео модула

  20 видео модула с подробна информация за бременността, храните и храненето

 • над 4 часа

  концентрирана практическа информация, зад която стоят стотици часове сериозни проучвания и опит

 • Примерни менюта

  за всеки триместър

 • Електронна книжка с рецепти

  Над 50 вкусни и лесни за приготвяне рецепти

 • Насоки

  за здравословно приготвяне на храна

 • Списък с източници

  на чиста храна и места за пазаруване

 • Бонус практики

  Видео гимнастика за бременни и аудио с пренатална релаксация

 • Ценови отстъпки

  20% отстъпка при първоначален преглед в медицински център Фемина М и при закупуване на програма “Информирана бременност”

Съдържание на програмата

Всяка бъдеща майка мечтае за лека бременност и здраво бебе. Пълноценното хранене е важен фактор за постигане и на двете. Тази лесна за следване практична програма е създадена да ви улесни в избора на подходящи храни и съставяне на вашето лично меню, с което да се чувствате отлично и да осигурите всички необходими хранителни вещества за себе си и за вашето бебе!

1. Модул. Значение на храненето през бременността – Колко дългосрочен ефект може да има храненето през бременността за здравето на вашето бебе (Теория за Произхода и развитието на здравето). Какво в действителност означава „Хранене за двама“ и как да осигурите най-добрия възможен старт в живота на вашето дете!

2. Модул. Макронютиенти – От колко протеини, въглехидрати и мазнини се нуждаете през бременността и с какви храни да си ги осигурите. Открийте кои са най-ценните мазнини за вашето бебе, защо фруктозата може да бъде опасна и защо месото често не е сред предпочитаните храни на бъдещите майки

3. Модул. Микронютиенти – Кои са ключовите витамини и минерали, необходими през бременността и с кои храни да си ги набавите. Кои са потенциално опасните и защо да ги избягвате. Нуждаете ли се от хранителни добавки?

4. Модул. Суперхрани – Узнайте при кои храни срещу всяка калория получавате коцентрирано количество полезни хранителни вещества. Защо тези храни са присъствали в менюто на бъдещи майки стотици години назад във времето и как да ги включите във вашето.

5. Модул. Първи триместър – Какво се случва в първия триместър с майката и бебето. Кои най-важни хранителни групи е добре да присъстват в менюто ви през първите три месеца.

6. Модул. Втори триместър – Какво се случва във втория триместър с майката и бебето. Кои най-важни хранителни групи е добре да присъстват в менюто ви през вторите три месеца.

7. Модул. Трети триместър – Какво се случва в третия триместър с майката и бебето. Кои най-важни хранителни групи е добре да присъстват в менюто ви през последните три месеца.

8. Модул. Ролята на водата – Защо е важно да пиете вода? От колко вода се нуждаете всеки ден? Има ли значение какво е качеството на водата, която пиете?

9. Модул. Значението на чистата храна и среда – Какво причиняват токсините на майката и бебето? Кои са най-големите източници на токсини в храната и заобикалящата ни среда? Как да ги избягвате и да ограничите ефекта им.

10. Модул. Как да намалим риска от хранителни алергии при бебето – Кои са най-новите научни теории за увеличения брой на бебета и деца с алергии. Може ли храненето на майката през бременността да намали риска от хранителна алергия при бебето.

11. Модул. Токсични храни – Кои 6 храни могат да имат неблагоприятен ефект върху вашия организъм и този на бебето и защо ви съветваме да ги изключите от менюто си.

12. Модул. Безопасност на храната – Каква опасност крият бактериите, пренасяни от храни? Кои са храните преносители на подобни бактерии и как да сте сигурни, че храната ви е безопасна.

13. Модул. В кухнята  Практически насоки за приготвяне на храна – Какво е важно да знаете за безопасното приготвяне на храна. С кои методи на приготвяне храната запазва максимално полезни свойства и е по-лесно разградима и усвоима от организма

14. Модул. Съзнателно хранене – Защо „как“ ядем е не по-малко важно от „какво“ ядем. Какво представлява бавното и съзнателно хранене и как да развиете навика да се храните така.

15. Модул. “Подхранване” на бебето – Какво друго освен храна е нужно на вашето бебе? Как да стимулирате и подхранвате сетивата му, защо е важно да общувате с него още преди да се роди и как може да го правите?

16. Модул. Някои дискомфорти, свързани с бременността – Как някои често срещани дискомфорти, придружаващи бременността, като гадене, киселини, запек, неспокоен сън и др., могат да бъдат облекчени чрез начина на хранене.

17. Модул. Килограмите и бременността – Какво е оптималното покачване на теглото през бременността? Защо качването на твърде много или твърде малко килограми и крие рискове и как да постигнете оптимално тегло за лека бременност, раждане и бързо възстановяване?

18. Модул. Раждане – Как да се подготвите за раждането? Какво е важно да обсъдите предварително с вашия лекар? Какво е важно да знаете за приема на вода и храна по време на родовия процес?

19. Модул. Възстановяване – Защо месецът след раждането се нарича „златен месец“? Какво се случва с тялото на майката и как храната и подходящ режим помагат за по-бързото възстановяване?

20. Модул. Всичко в едно – Как да обединим всичко научено в ясна, фокусирана и практически приложима стратегия за пълноценно хранене през бременността и след раждането.

Създатели на програмата

Магдалена Пашова

Магдалена е нутриционист от CSNN и член на ESPEN (Европейска асоциация по клинична нутрицонистика). Маги вярва, че бременността е уникален период, през който можем да поставим основите на здравето на бъдещото си дете чрез пълноценно, балансирано и осъзнато хранене.

Чрез сайта си, програмите и участия в различни обществени кампании Маги се надява да помогне на повече хора да осъзнаят ефекта от храната и да правят най-добрия възможен избор за себе си и за децата си.

Д-р Марта Дончева

Д-р Дончева е акушер гинеколог с над 20 годишен опит по специалността. Толерира и подкрепя естественото раждане, когато състоянието на майката го позволява. Насърчава бъдещите майки към активен диалог с наблюдаващия ги лекар и правене на информиран избор.

Д-р Дончева има интерес в областта на ендоскопските методи за диагностика и лечение. Приема пациенти в медицински център Фемина М (http://mclinic.bg/) и работи по договор с няколко болници в София.

С подкрепата на

БОНУС

fit-baby4

Гимнастика за бременни
(Видео)

С Ваня от  FitBabyHotMama

logo-yantra

Пренатална релаксация
(Аудио)

С Роси от Йога Янтра

Magi-Pashova-logo-pixelhouse-1

Мини конкурс “Осъзнато Хранене” (Е-Книга)

С Маги Пашова


Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/natureli/programi.magipashova.com/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13